WEDSTRIJD Krijnen Keukens Malle - ZVK Celtic Houthalen '94  8 - 3  (3-0)

DATUM 03-11-2006  21:30

DOELPUNTEN 14 min Richard Smaal 1-0; 15 min Jaap Van Bavel 2-0; 16 min Richard Smaal 3-0; 21 min Paul Naalden 4-0; 24 min Salmy 4-1; 25 min Richard Smaal 5-1; 29 min Ahmidouche 5-2; 31 min Mo El Morabet 6-2; 33 min Jaap Van Bavel 7-2; 36 min Cops 7-3; 39 min Mo El Morabet 8-3

VERSLAG Wedstrijdverslag van KK Malle:

Selectie Krijnen Keukens Malle:

Birger Maes (doelman), Paul Naalden, Raf Govers, Roy Michiels (kapitein), Bart Michiels, Mo El Morabet, Ali Houri, Richard Smaal, Jaap Van Bavel, Tom Gijsbrechts (doelman), Philip ’t Syen, Jan Meeusen

Opnieuw een gemakkelijke thuisoverwinning voor Krijnen Keukens Malle

De aanvangsfase van de wedstrijd was vrij gesloten met Krijnen Keukens Malle dat duidelijk de betere ploeg was en ook het merendeel van het balbezit had. Celtic Houthalen speelde zeer teruggetrokken en verdedigde kort en agressief. Ali Houri werd daar het slachtoffer van want hij moest het veld verlaten met een vrij ernstige blessure. Het geduld van Krijnen Keukens Malle werd in de 14de minuut beloond toen Richard Smaal een dolle fase inleidde waarin de thuisploeg in minder dan 3 minuten tot een 3-0 voorsprong uitliep na twee doelpunten van Richard Smaal en eentje van topschutter Jaap Van Bavel. Het bleef 3-0 tot aan de rust.

Na rust behield Malle het overwicht en liep het vrij snel uit tot 4-0 via Paul Naalden die prachtig in de kruising schoot. In de 24ste minuut milderde de ervaren Salmy voor Celtic Houthalen maar opnieuw Richard Smaal vergrootte met een al even schitterend afstandschot de voorsprong tot 5-1. Vanaf dat moment zagen de talrijk opgekomen supporters in Sporthal Berckhoven een zeer open wedstrijd omdat Celtic Houthalen door de grote achterstand verplicht was uit hun schulp te komen. De bezoekers lieten trouwens zien dat ze meer konden dat alleen verdedigen want we noteerden meerdere schoten op het doelhout en zagen een sterke wedstrijd van doelman Birger Maes van Malle. In de 29ste minuut milderde Ahmidouche voor Houthalen tot 5-2 maar Mo El Morabet en Jaap Van Bavel zetten hun team meteen weer op een veilige 7-2 voorsprong. In de slotfase noteerden we nog een doelpunt van Cops voor de bezoekers en Mo El Morabet voor Malle waardoor een 8-3 eindstand op het scorebord kwam te staan. Belangrijk om te onthouden is dat de toeschouwers opnieuw hebben genoten van een mooi avondje futsal dankzij een wedstrijd die met sterk verdedigend werk, mooi uitgespeelde acties, schitterende afstandschoten, sterk keeperswerk, beleving bij alle spelers, etc. alle ingrediënten bezat die een wedstrijd normaal moet bezitten.

Door het verlies van ZVK Proost Lier in Zonhoven is Krijnen Keukens Malle nu co-leider in tweede nationale B.

Wedstrijdverslag van Celtic Houthalen

Celtic gaat moedig ten onder in Malle .

Gisteren avond kwam er dan de zware verplaatsing naar Malle. Een verplaatsing die je als ploeg zonder vertrouwen niet als een geschenk uit de hemel kan beschouwen. Maar de kalender is gelijk de kalender is en wij trokken vol overmoed naar Malle. Afgelopen week verscheen er nog in de krant dat het bestuur zou samenkomen over een eventueel inkrimpen van de kern of het ontslaan van de coach, maar unaniem werd er beslist het volste vertrouwen in de compléte groep te bewaren en zo een hint te geven dat er zeker geen reden is tot paniek voetbal. Gisteren verscheen Houthalen zonder de gekwetste Jamalle El Haoual (spierscheur) en de geel geschorste Bistrussu op het appél. En onder impuls van een mister 100% - inzet Rossi, kwam Celtic ook aan de eerste echt grote kans via Salmy, die pal de malse keeper besloot. Ook Malle kwam aan enkele goede kansjes, maar het was Celtic dat niet loon naar moeite kreeg, toen Bennassar H. op de paal besloot in de 13'. Drie minuten later was het dan bingo voor Malle, via Richard Smaal. Houthalen verloor eventjes de pedalen en nog voor de rust liep Malle uit tot 3-0, via Jaap Van Bavel en opnieuw Smaal.

Spijtige zaak vor Celtic dat opnieuw terug opgepept uit de kleedkamer kwam, want op een vrije trap legde Smaal lekker af voor Naalden die onhoudbaar de bal in kruising pegelde en Houthalen opnieuw liet wegzakken. Celtic vocht echter voor elke bal en kreeg de eerredder toebedeeld met veel moeite via Salmy. Maar even later vergrootte Smaal opnieuw de Malse voorsprong. Twee minuten later echter kwam Celtic opnieuw tot scoren via Ahmidouche. Houthalen kreeg toen meer grip op de wedstrijd, maar bleef ongelukkig, met zowel Salmy als Nelis die de paal troffen op hun weg naar victorie. Tot Ahmidouche een zoveelste keer balverlies leed wanneer hij voor eigen belang ging en Malle via Morabet naar 6-2 uitliep, en even later opnieuw uitspeelde via Jaap Van Bavel naar 7-2. Celtic groef zich echter niet in en probeerde er vooralsnog uit te komen, maar ook nu bleek het ongeluk aan de Houthalense kant, met het uitvallen van Rossi (die later het ziekenhuis opzocht met een gehavende onderkin) en nu Hajbat die de pal trof. Het spel ging snel op en neer, maar Houthalen ging nu met Cops (eindelijk) opnieuw de achterstand verkleinen. Maar het spreekwoordelijke kalf was toen al verdronken. Malle scoorde nog via El Morabet de 8-3 eindstand op het bord.

Houthalen ging moedig te keer in Malle en met die ingesteldheid en vooral organisatie tot aan de 1-0, moeten we meer eruit kunnen halen dan wat we er tot nu toe hebben uitgehaald jongens. Alvast een proficiat voor het geleverde werk gisteren avond.